History

Het is allemaal begonnen in de pepermuntfabriek van opa Teunis Herweijer. De fabriek werd in 1970 door zijn zoon Sjaak overgenomen en omgebouwd tot een banketfabriek. Er werd geproduceerd voor winkels van derden, waaronder de winkel van zijn broer. De banketbakkerij ging door onder de naam De Leeuw.

In 1980 nam Jacques Herweijer de winkel van Echte Bakker De Ridder over. De eerste winkel was een feit. In de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen zijn we begonnen met het verkopen van brood en banket aan consumenten. In 1981 trad Jacques Herweijer toe tot het Echte Bakkersgilde en mocht de naam Echte Bakker Jac. Herweijer worden gevoerd.

In 1984 werd de winkel aan de Dirk de Derdelaan verbouwd. In de vernieuwde winkel introduceerde Jacques Herweijer het “bak-eiland”, een oven waarin à la minute stokbroodjes en andere warme hapjes konden worden gebakken.

Raymond en Wendy Herweijer traden in 2004 in de voetsporen van zijn ondernemende vader Jacques. Het bedrijf groeide gestaag en telde op dat in 2013 5 filialen, in Vlaardingen: in de Westwijk (Dirk de Derdelaan 15), in Holy, (De Loper 20) en in het Centrum (Franssenstraat 16). In Schiedam waren dit de filialen op de Nolenslaan en de Bilderdijkstraat.

In januari 2014 lanceert Herweijer Kwaliteitsbakkers hun nieuwe huisstijl.
Anno 2020 Hebben Raymond en Wendy herweijer ervoor gekozen om zich te focussen op 1 winkel en wel die in winkelcentrum de Loper. In November 2020 is hier een compleet nieuwe open banketbakkerij gerealiseerd zodat de klanten letterlijk op de vingers van de banketbakkers kunnen kijken.